džentlmen, kodex džentlmena, gentleman
Doplnky

Košeľa vždy dokonale zasunutá s ,,Shirtstay“

Ak ani Vás nebaví neustále si upravovať košeľu v nohaviciach po každom pohybe, ktorý spravíte?

Či už je to jednoduché nastupovanie a vystupovanie z auta, alebo viazanie šnúrok na topánkach?

Potom určite oceníte tohto praktického pomocníka, ktorý by určite nemal chýbať vo výbave žiadneho džentlmena, ktorý dbá o elegantný vzhľad za každých okolností.

Čí už nostíte košeľu do obleku alebo k rifliam na piatkový večer, Shirtstay Vás zachráni od neustáleho sa naprávania a ,,vkladania si rúk do nohavíc“, čo nie je práve najetickejšie, najmä ak ste v spoločnosti.

 

Čo je Shirtstay?

Keďže shirtstay je na našom trhu novinkou, nie každý vie, čo sa pod týmto názvom skrýva.

Shirtstay sú jednoduché tenké elastické pásy pripomínajúce traky, ktoré spájajú ponožky s vrchným odevom – košeľou či tričkom, tak aby zabránili jej vysúvaniu. Ako už názov napovedá, zabezpečujú, aby vaša košeľa zostala na svojom mieste, zasunutá v nohaviciach.

Tým vytvára príjemný upravený vzhľad, zároveň je však pohodlný a vy zostávate bez starostí a obáv o svoje oblečenie. V minulosti boli shirtstay vyvinuté jednoduchým štýlom spájania košele dvomi cvokmi a slučkou na spodnej strane okolo chodidla.

V dnešnej dobe je to pri nosení oblekov veľmi nepraktické a neestetické. Práve preto vznikla nová verzia shirtstay, ktorá pomocou cvokov spája vysoké ponožky a košeľu. Tento princíp je skvelý práve preto, že ho nie je vidieť ani pri kratších oblekových nohaviciach a je rovnako použiteľný aj pre dámy s podkolienkami a dlhšou sukňou.

Donedávna sa využívali klasické štipcové cvoky. My používame cvoky na princípe uzavretého háku, do ktorého vložíte gumený krúžok, ktorý zabraní zošmyknutiu shirtstay z vašej košele alebo ponožky.

Jednoduchým stlačením alebo roztiahnutím kovového háčika si dokážete prispôsobiť veľkosť cvoku na ktorúkoľvek košeľu, či už je to hrubšia rifľová alebo tenká obleková. Okrem toho, že sú prispôsobiteľné na každú veľkosť, nepoškodia ani jemnejšiu textíliu.

shirtstay

 

Ako správne používať shirtstay?

Shirtstay sa najlepšie používajú takzvane do kríža alebo do tvaru „X“, kde pripnete traky zo zadnej časti košele o prednú časť ponožky a zase naopak, prednú časť košele o zadnú časť ponožky.

Shirtstay vám takto obopnú nohy, čo Vám zaručí úplnú funkčnosť, neviditeľnosť produktu a samozrejme eleganciu. Ďalšia z možností použitia shirtstay je využitie len dvoch trakov a to pripnutím o zadnú časť košele a zároveň o zadnú časť ponožky. Túto možnosť však žiaľ neodporúčame pri nosení oblekových nohavíc, pretože takto sú pri státí shirtstay natiahnuté a deformujú vaše nohavice.

Túto formu nosenia  odporúčame najmä pri rifliach alebo nohaviciach z hrubších textílií. V oboch prípadoch však skvele poslúžia a odbremenia vás od neustáleho zasúvania košele a upravovania svojho oblečenia.

džentlmen, oblek, kodex gentlemana

 

Prečo používať Shirtstay?

Shirtstay by nemali chýbať v žiadnom šatníku muža ani ženy, ktorí chcú aspoň príležitostne vyzerať dokonale. Tento funkčný doplnok sa opäť prebúdza zo spánku a získava si čoraz väčšiu popularitu na celom svete.

Ak ste už niekedy niekde videli dokonale upraveného muža s perfektne zasunutou košeľou a premýšľali, ako je možné, že mu takto drží, práve teraz ste pravdepodobne odlalili jeho tajomstvo. Veď kto by nechcel vyzerať raz za čas geniálne, elegantne a sebaisto.

Okrem elegancie samozrejme zabezpečuje, aby ste vplyvom nepriaznivého počasia neprechladli, kvôli odhaleným krížom. Vďaka shirtstay predídete aj rôznym spoločenským faux pas, kvôli nevhodne upravenému oblečeniu. Ja mám tie svoje priamo zo Slovenska prostredníctvom Shirtstay.sk a keďže je u mňa košeľa na dennom poriadku, funkčnosť tohto doplnku si nemôžem vynachváliť.

 

Ďakujem, že ste si opäť našli na prečítanie článku čas a verím, že bol jeho obsah pre Vás opäť prínosom. A čo si o tomto doplnku myslíte vy? Páči sa Vám? Stretli ste sa s ním už niekedy pred tým? Budem veľmi rád, ak sa podelíte o Vaše názory v komentároch pod článkom, alebo na sociálnej sieti.

Prajem Vám príjemný zvyšok víkendu.

Martin,

Kódex Gentlemana – Eleganciou k dokonalosti.

 


x