Kvety nielen ku sviatku
Etiketa

Kvety nielen ku sviatku – na to gentleman nezabúda

Prečo ženám stačí ku šťastiu obyčajná kvetina? Kvety dokážu vyjadriť city a vyvolať pocit šťastia a určite nimi nič nepokazíte. V súčasnosti mnohí považujú jednoduché darovanie kvetu za neoriginálny spôsob. Skúsiť môžete napríklad donášku kvetov.

Ženy kvety jednoducho milujú!

Rozžiarený úsmev vďaka jednej ruži? Darovať kvet je krásny spôsob, ako potešiť ktorúkoľvek ženu. Inými darčekmi môžete veľa pokaziť, kvetmi práve naopak!

Skoro všetky ženy očakávajú kvetinu ku nejakej špeciálnej príležitosti alebo len tak, vo všedný deň ako prejav náklonnosti alebo lásky. Ako vyjadrenie za to, že sú. Túžia po pocite výnimočnosti a chcú byť obdivované. Jednoducho kvety milujú.

Sú gentlemani ohrozený druh?

Veľa žien je presvedčených, že gentlemani už dávno na tejto planéte vymreli. V skutočnosti len malé percento mužov otvorí žene dvere alebo jej donesie kvety, lebo je pondelok.

Niektorí muži nosia kvety k narodeninám, iní k rôznym výročiam. Sú aj muži, ktorí to dokonca považujú za klišé. Zabúdajú na to, aké je to pre ženu dôležité.

Na výbere kvetov záleží

Kvety by mali byť pestré, romantické, čerstvé a s jemnými vôňami. Čím je obdarovaná mladšia, tým môžu byť kvety farebnejšie. Fantázii sa vo výbere farieb medze nekladú. Pokojne môžete zvoliť žltú, ružovú alebo fialovú.

Ak je v kytici menej ako 10 kvetov, mala by obsahovať ich nepárny počet. Párny sa využíva na smútočných kyticiach – na pohreby alebo na cintorín – dávajte si preto pozor, aby ste žiadnu dámu takouto nepozornosťou neurazili.

Dnes nájdete kvety v naozaj širokom výbere a to nielen vo farbách, ale tiež v druhoch. Každý si medzi nimi nájde to svoje.

Nikdy by ste nemali nosiť kvety v papieri. Spoločenská etiketa jasne hovorí nie. Aj keď vám kyticu v kvetinárstve zabalia, pred stretnutím so svojou milovanou alebo obdarovanou osobou nezabudnite obal odstrániť. Celofán môže byť ponechaný, počíta sa ku kytici.

Kráľovná medzi kvetmi

kvety

Ruža patrí k najobľúbenejším kvetom. Dominuje vo všetkých kvetinárstvach, je symbolom lásky a krásy. Veľká kytica ruží má dodnes význam v podobe vášnivého zaujatia alebo vyznania lásky, preto by mali páni voliť kyticu ruží alebo osamelý kvietok hlavne pri svojej vyvolenej. V niektorých situáciách by inak mohla pôsobiť nevhodne.

Donáška kvetov až do domu

Nezáleží na tom, koho chcete potešiť. Ak sa vám zdá byť klasické darovanie kytice neoriginálne, prekvapte dotyčnú osobu donáškou kvetov. Posielané kytice sú vždy čerstvé a vytvorené podľa vašich predstáv.

Veď predsa, ktorá žena by nechcela dostať kvety priamo až k nej do domu? Stačí sa uistiť, že v tom čase bude doma. Každého človeka rozveselia veci vtedy, keď to najmenej čaká. A okrem toho, donáška kvetov je v poslednej dobe veľmi žiadanou službou. Ušetrí nielen čas, ale aj peniaze.

Kytica môže byť poslaná aj ako poďakovanie za pozvanie alebo návštevu. Sprievodná vizitka by mala obsahovať niečo, čo by vyjadrilo poďakovanie. Na vizitku môžete napísať napríklad „Srdečne ďakujem“ a dotyčná už bude vedieť, za čo dostala milú pozornosť.

Dnes sa dokonca rozposielajú kvety do celého sveta. Samozrejme, nie sú prevážané letecky. Kvetinári ich naaranžujú a doručia priamo v konkrétnej krajine. Obdarovaný potom zažiari úsmevom. V projekte rozvozu je zapojená väčšina európskych krajín.

  • Zdroj foto: pixabay.com a bigstockphoto.com

x