Ako si vybrať manžetové gombíky
Ako si vybrať manžetové gombíky
Ako si vybrať manžetové gombíky
Ako si vybrať manžetové gombíky
Doplnky

Ako si vybrať manžetové gombíky

Manžetové gombíky sú jedným z mála doplnkov, ktorými môžu muži ozvláštniť svoj často klasický a v čiernej farbe ušitý spoločenský oblek. Manžetové gombíky sa znovu dostávajú do centra záujmu a sú práve tými detailmi, ktorými sa môžu muži v spoločnosti trochu blysnúť.

Manžetové gombíky majú dlhú históriu, najskôr boli používané skôr ako ozdobný prvok, dnes plnia i praktickú funkciu, kedy k sebe spojujú dve časti manžety. Klasicky sa manžetové gombíky používajú na košeľu s dvojitými francúzskymi manžetami, manžeta sa preloží, všetky gombíkové dierky sú pod sebou a prevlečie sa nimi gombík. Pokiaľ ale takúto košeľu nevlastníte, môžete ich použiť i na bežnú košeľu s univerzálnou manžetou.

Gombíky na manžety sa vyrábajú z rôznych materiálov, ale keďže je to jeden z mála zaujímavých prvkov pánskeho spoločenského odevu, je tu dôležité precízne spracovanie. Aj taký detail ako je správne zapnutie manžety a správne zvolené manžetové gombíky môžu urobiť z obyčajného muža pravého gentlemana.

Strieborné manžetové gombíky

Ako si vybrať manžetové gombíky

Striebro je neutrálny kov, ktorý sa hodí k väčšine oblekov. Striebro je cenovo dostupnejšie než zlato, pôsobí elegantne a v kombinácii s diamantmi dodá vášmu outfitu šmrnc. Striebro je dobrá voľba pre tých, ktorí sa vo svete pánskych doplnkov ešte rozhliadajú a svoj štýl iba hľadajú. Manžetové gombíky zo striebra môžu byť pekným darčekom pre mužov, ktorí sa chystajú napríklad na tanečný kurz.

Ako si vybrať manžetové gombíky

Zlaté manžetové gombíky

Ako si vybrať manžetové gombíky

Zlato je kvalitný drahý kov, biele zlato je momentálne najobľúbenejšie, vzniklo až po druhej svetovej vojne, ale svojim elegantným a klasickým vzhľadom sa stalo vyhľadávaným kovom na doplnky pre mužov i ženy. Každý odtieň zlata pôsobí trochu inak, je dobré zladiť odtieň s farbou obleku či s inými doplnkami. Žlté zlato sadne k oblečeniu v teplejších tónoch, ružové zlato je trochu extravagantnejšie a nehodí sa každému, svoj výber teda dobre zvážte. Zlaté manžetové gombíky sú skvelým darom pre mužov, ktorí radi vyrazia do spoločnosti. Môžete si vybrať kombináciu zlata a diamantov (bielych, čiernych, alebo aj modrých), ktorá zodpovedá presne vášmu štýlu.

Platinové manžetové gombíky

Ako si vybrať manžetové gombíky

Platina je mimoriadne odolný kov, takže je menšia pravdepodobnosť poškrabania a opotrebenia gombíkov z tohto materiálu. Tento exkluzívny kov je hypoalergénny, farebne stály a šperky z platiny sú veľmi cenené a nadčasové. Platina svojimi vlastnosťami vyniká i nad zlatom, preto sú doplnky z platiny cennejšie a drahšie. Platina je medzi top materiálmi a platinové manžetové gombíky sú voľbou, ktorá sleduje najmä kvalitu.


x