Viete nosiť pánske košele
Lifestyle

Viete ako správne nosiť pánske košele?

K základnému vybaveniu šatníka akéhokoľvek muža by mali patriť pánske košele. Košeľa totiž už nie je výsadou len bankárov či finančníkov. Vďaka rôznym úpravám si ju môžete obliecť kamkoľvek bez ohľadu na to, či ide o oficiálnu príležitosť, oslavu alebo voľnočasové aktivity.

Farba pánskych košieľ

Ak hľadáte košeľu pod biznis oblek, voľba by mala byť jasná. Základom je biela a odtiene modrej farby. Pod bledým oblekom dobre vypadá aj šedá farba. K týmto jednoduchým farbám sa výborne hodia aj farebné kravaty. Ak fandíte vzorom, vyberajte si radšej také decentnejšie a pokojne vyskúšajte aj kontrastnú farbu goliera. Pastelové farby alebo hrubšie pásiky dodávajú vzhľadu neformálnosť. Naopak je to s manžetovými gombíkmi. Hoci je to len drobnosť, netreba ich zanedbávať.

Pánske košele v kombinácii s džínsami

V prípade výberu pánskych košieľ k rifliam je to o čosi jednoduchšie. Ide tiež o veľmi obľúbenú kombináciu, ktorou nič nepokazíte. Môžete siahnuť po odvážnejších vzoroch i farbách. V lete si môžete vybrať krátku verziu riflí aj košele a vytvoríte tak vhodný a veľmi pohodlný outfit.

Správny strih a veľkosť

Najpodstatnejším prvkom pri výbere košele je jej správny strih, ktorý zodpovedá typu vašej postavy. Spolu so správnym strihom dbajte aj na výber čísla, ktoré vám bude sedieť. Každý strih pánskej košele môže mať iné číslovanie, preto si ju dôkladne vyskúšajte. Košeľa by vám mala sedieť – nesmie byť ani príliš obtiahnutá, ani príliš voľná. Základom je, aby vám padla v ramenách. Ak vám totiž bude ramená obopínať veľmi natesno, nebudete sa môcť prirodzene hýbať. Navyše to nebude ani dobre vyzerať. Keďže košeľa je kúskom oblečenia, ktoré môžete mať niekedy na sebe aj celý deň, mali by ste sa v nej cítiť čo najpohodlnejšie.

A ako ste na tom s nosením košieľ vy?


x